Hytta

Her er lidt praktisk information om hytta og dens omgivelser.

Hyttas adresse er Livegen 355, Bø i Telemark.

Rejsen til hytta

Jeg regner med, at I selv finder vejen til Bø og vil kun skrive lidt om de allernærmeste adgangsforhold. Generelt er det på alle tider af året muligt at gå til hytta, som ligger ca. 7 km (og 400 højdemeter) fra Bø sentrum. Vejen er fin, ikke alt for befærdet og vinterryddet næsten til døren.
Kommer man i bil, er det om sommeren muligt at køre helt til døren. Bemærk, at der kun er parkering til én bil. Det sidste stykke kører I på privat bomvej (se nedenfor om hvordan I får nøglen til bommen). Det er også muligt at parkere på en offentlig p-plads lige før bommen. Om vinteren er vejen ryddet til denne parkeringsplads, der ligger ca. 400 meter fra hytten. Det betyder, at der altså potentielt venter 400 meters gang i 1,5 meter sne - worst case. Forestil jer det, og I vil højst sansynligt blive positivt overraskede, når I ankommer til parkeringspladsen.
Der er ikke adgang til hytta med offentlig transport. Nærmeste stoppested er Oterholt, ca. 4 km væk. Stoppestedet (og Bø-området i øvrigt) er betjent af Farte, se mere her.

Ankomst

Når I kommrt frem til hytten, ligger nøglen og venter på jer. I får at vide hvor, når vi snakker nærmere. I nøglebundtet er også en nøgle til vejbommen, så I om sommeren kan parkere ved hytten.

Faciliteter

Hytten er enkel. "Enkel" er et norsk adjektiv, som betyder "uden indlagt strøm eller vand". Vand kan hentes i en vandpost ca. 5 meter fra hytten, når man har tændt for pumpen. Kontakten til pumpen sidder på den side af nabohuset (ca. 30 meter væk), der vender mod indkørslen. Der er en beskrivelse og billede i samlingen af billeder af hytten, som jeg linker til nedenfor. Vandposten åbnes med en særlig nøgle (sort plastikdims), der hænger ved hyttens hoveddør. Husk at hænge den tilbage på plads.

Der er ikke adgang til strøm på nogen måde. Husk en batteribank til opladning af telefoner. Hytten bliver oplyst af små solcellelampter og stearinlys, men tag også lommelygten med. Selvom hytten ligger afsides er 4G-dækning.

Toilettet på hytta er et snurredas. Nøglen til dasset hænger på væggen til højre ved hoveddøren for en som kommer ind. Husk at hænge den tilbage på plads.

Hytta har almindeligt køkkengrej, tæpper (nogle af uld, andre af typen NSB-nattog), kort med sommer- og vinterløjper i Bø og på Lifjell.

Køkkengrejet inkluderer også gaskogeplader og et gaskøleskab. Der er vejledninger til begge øverst på køkkenskabet, lige ved søjlen. Læs dem, vær forsigtige - og tænk på, hvor meget det er nødvendigt for jer at bruge gas - det er lidt besværligt at få op til hytten (jf. sidste afsnit nedenfor)

Der er billeder af hytta her.

Om at være i hytten

Der er en nabohytte. Jeg har et godt forhold til ejerne - og det vil jeg gerne blive ved med at have. Så tag hensyn. Det er på grund af den hytte, at min hytte har nem adgang til vand. Brug gerne bålpladsen foran hytten - så længe du/I overholder det generelle bålforbud fra 15. april til 15. september. Pas på den hindbær/bringebærbusk, som jeg har plantet ikke så langt fra bålpladsen.

Pakkelisten

Hytten har det meste, men I skal selv tænke på følgende:

Turmuligheder

Affald

Hytten er med i den lokale hytterenevovasjon. Det betyder at alt affald skal afleveres i containeren på parkeringen, der er i svinget ved Stavsholtvegen ca. 20 minutter væk til fods. På sigt vil kompost kunne lægges i kompostbunken.

Ulykker

Der er en plakat i hytta med hyttas adresse og koordinater.

Det med småt / om at låne hytten

Jeg er superglad for at I vil bruge htten. Det er rigtig godt at den bliver brugt. Norske hytter bruges i gennomsnit 40 dage om året. De står altså typisk tom 325 dage - det er spild af husrum.

Udlånet af hytta er i høj grad baseret på, at vi hjælper hinanden, I skal ikke tænke på leje, men tænk i stedet over hvordan I kan hjælpe jerselv og andre med at få et godt ophold. Hvis I har bil fx, og og i øvrigt har mulighed for det, så tag gerne en sæk ved eller to med, hvis I låner hytta om vinteren. Hvis gassen løber tør, så vær gerne klar til at tage en tur efter mere. Jeg kan betale for gassen, men jeg kan ikke hjælpe med at få ny gas op med det samme, det er her vi må hjælpe hinanden. Når det er sagt, så tror jeg ikke, at det sker, men det kunne det.
Gas er et godt eksempel, men gælder egentlig alt. Jeg har ikke selv mulighed for at fylde op med forbrugsvarer i hytta så tit, så alt sådant ville være en stor hjælp. Glemmer I veden eller er I til fods, så det ikke praktisk muligt, burde der ikke være nogen alarm. I er stadig velkomne, der skulle være ved nok og løber I tør for gas, så tror jeg, at vi finder en løsning, men jeg lover intet.
Uanset hvordan I rejser er der dog en ting, som I ikke må glemme: nemlig at rydde pænt op efter jer.*
Jeg bor i Danmark og har ikke mulighed for at komme og se efter om alt er godt, når I er rejst. Jeg stoler på at I vil næste bruger af hytten det bedste og sørger for at rydde godt. Meld fra til mig, hvis der er noget, som I tømmer, kommer til at ødelægge eller lignende.

Kontakt:

kontakt(krølalfa/snabela)ctolstrup.dk


PS: Hvis I alligevel har lyst til at give noget tilbage for opholdet, så spørg om der er noget som mangler (ved kan man altid bruge), giv et bidrag til Red Barnet eller en erkentlighed til mig.

*Det betyder: Fej og vask gerne alle trægulve. Tør alle overflader af. Tag med alle letfordærvelige madvarer. Tænk over hvad du efterlader af tørkost. Musene skal ikke have et prima nachspiel.
Sørg for at lukke for gassen på beholderen både til kogeplader og køleskab. Tag batteriet ud af brandalarmen. Sluk for vandpumpen på nabohytten. Tøm ovnen for aske, enten i kompostbunken eller et diskret sted på grunden. Stil gerne et nyt bål klart i den til næste gæst, som kommer til en kolde hytte og vil gave varmen hurtigt. (OBS: Måske er denne liste ikke komplet. Tjek også listen i Hyttedagboka - Og skriv da lige en hilsen).